018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Parlamentarni izbori sledeće godine? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iz Srpske napredne stranke sve glasnije stižu poruke da bi naredne godine uz beogradske, građani mogli da očekuju i parlamentarne izbore. Poslednja dešavanja u Novom Sadu, gde naprednjaci imaju nesuglasice sa svojim koalicionim partnerom, donose novu dilemu – da li ćemo u 2014. o istom trošku birati i lokalne parlamente?

Srbija u martu bira novog premijera – pala odluka, u februaru izbori – parlamentarni izbori zajedno sa beogradskim, poslednjih dana srpska javnost umesto o ekonomiji raspravlja o podeli vlasti. Opozicija nema dilemu.

Koalicioni partneri na vlasti, međutim, različito razmišljaju o novim izborima. Iz Novog Sada stižu prvi signali da raličiti stavovi ljuljaju koaliciju. Mišljenja su podeljena i u Nišu.

A prestrojavanja su izgleda već počela. Mediji prenose da LDP i PUPS hoće sa Ljajićevim SDPS-om. DSS za sada samo u Beogradu očekuje dvocifren procenat, mada priželjkuju i republičke izbore. Da li će ih biti – građani će znati do Srpske nove godine. Tako bar najavljuje Srpska napredna stranka, najveća parlamentarna partija.

 

 

 

Povezane vesti