018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Parking u Zetskoj ulici od narednog meseca u drugoj zoni (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Mnogo Nišlija se poslednih dana požalilo Niškoj televiziji da nemaju gde da parkiraju vozila kada idu na sportske utakmice koje se održavaju na stadionu i u hali “Čair”, jer su okolni parkinzi obično zatvoreni. U “Parking servisu” najavljuju da će ponovo preuzeti parking pored stadiona i bi tada trebalo da radi non-stop.
Parking u Zetskoj ulici, koji se nalazi baš uz stadion “Čair” je od 2011. kada je počela rekonstrukcija tribina, besplatan. Međutim, kada se održavaju posećenije utakmice, ovaj parking je zatvoren. Posetioci sportskih manifestacija često su primorani da ostave svoja vozila daleko od Čaira. “Policijska uprava u Nišu u vreme odigravanja utakmica u Sportskom centru “Čair“ obezbedjuje ličnu i imovinsku sigurnost svih posetioca sportskih manifestacija. Kada je u pitanju parking prostor oko hale, policija postupa po dopisu organizatora utakmica, kao i Uprave za saobraćaj, energetiku i komunalne delatnosti.”, saopštili su u policiji.
Do kraja meseca ovaj parking preuzeće ponovo “Parking servis”. Na ulazu će biti postavljena rampa, a parkiranje će biti neograničeno i koštaće 37 dinara po satu, jer se nalazi u drugoj zoni.
Parking će opet biti ograđen, imaće video-nadzor i pojačaće kontrolu za vreme održavanja utakmica, kažu u ovom preduzeću. Kada opet bude pod njihovom kontrolom, ljubitelji sporta moćiće da parkiraju ovde i u vreme održavanja važnih utakmica. Makar ranije nije bila praksa da se parking zatvara u toku sportskih manifestacija, kaže zamenik direktora “Parking servisa” Aleksandar Milošević. Parking u ulici 9. brigade sada pripada hali “Čair” pa se parkiranje ne naplaćuje a kako kažu, i njega su ranije zatvarali u toku važnijih utakmica po nalogu Uprave za komunalne delatnosti.