018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Parking servis“ uplatio 100.000 za lečenje male Andreje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sedmogodišnja Andreja koja boluje od retke bolesti nije otišla u Rusiju na lečenje, jer neophodan novac nije sakupljen, rekao je za NTV njen otac Goran Stevanović.

Apelu “Pomozimo Andreji“ odazvalo se JKP “Parking servis” koje je na račun porodice Stevanović uplatilo sto hiljada dinara. Direktor Parking servisa, Marko Janković najavio je da će naći način da zaposli jednog roditelja, kao i da će pokrenuti inicijativu da se i druga preduzeća uključe u ovu akciju.

Ortopedi sa dečje klinike u Tiršovoj pregledali su malu Andreju koja je rođena bez potkolenične kosti. Konačnu odluku o njenom daljem lečenju doneće do kraja nedelje, jer kako ističu, u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja ne postoji šifra za Andrejinu bolest, kaže direktor Zoran Radojčić.

Otac ne očekuje pozitivan odgovor da će Andreja moći o trošku fonda da ode u Rusiju na operaciju. Za sada je odlazak na rusku kliniku odložen, jer je sakupljena samo trećina novca potrebnog za lečenje, oko million dinara.

Za lečenje u Rusiji porodici Stevanović potrebno je najmanje 23 hiljade evra. Do sada su novac uplatili PD „Jugoistok“, „Banca Intesa“ i JKP „Parking servis“.

Inače, oba roditelja male Andreje imaju fakultetske diplome. Otac je mašinski inženjer, a majka doktor medicine. Svi koji žele da pomognu da ova devojčica ode na lečenje novac mogu uplatiti na tekući račun u Banci Inteza: 160-1-73 sa pozivom na broj 54-102-0004737 -2.

Povezane vesti