018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Parking servis kontroliše parkiranje kod Doma zdravlja

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon velike medijske pažnje koju je pokrenula vest o početku kontrole i naplate parkiranja na parkiralištu kod Doma zdravlja, kao i izjava koje su nakon toga usledile i unele dodatnu zabunu među korisnicima, Parking servis obaveštava korisnike parkirališta da je nakon obavljenih konsultacija između predstavnika Grada, rukovodstva Doma zdravlja i JKP „Parking servis“- Niš, dogovoreno sledeće:

U cilju rešavanja problema parkiranja na ovom parkiralištu, koji su očigledni i koji onemogućavaju normalno funkcionisanje i korišćenje ovog parkinga, dogovorene su određene mere koje bi trebalo da omoguće veću dostupnost ovog parkinga korisnicima usluga Doma zdravlja.

U tom smislu JKP „Parking servis“-Niš će od sutra 19.11.2013.godine angažovati po jednog kontrolora u obe smene čije će zaduženje biti da kontroliše red na ovom parkiralištu, sprečava nepropisno parkiranje na parkiralištu i kontroliše naplatu parkiranja. Imajući u vidu da se radi o specifičnoj lokaciji i specifičnim korisnicima „Parking servis“ je spreman na maksimalnu toleranciju korisnika parkirališta.

Na parkingu će biti obeležena i mesta za osobe sa invaliditetom, a korišćenje tih mesta se neće plaćati, već se biti vršena kontrola u cilju sprečavanja zloupotreba. Primarni cilj uvođenja ovog parkirališta u zonski sistem nisu dodatni prihodi, jer kapacitet parkinga od 60 mesta to svakako ne omogućava, već uvođenje reda u korišćenju ovog prostora.

Očekujemo da na ovaj način bude prevaziđen problem parkiranja korisnika usluga Doma zdravlja, a kojem je već bila posvećena medijska pažnja od strane lokalnih medija.

Stoji u saopštenju „Parking servisa“.

Povezane vesti