018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Paritet i kašnjenje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Skupština Gradske opštine Palilula, između ostalog, usvojila je i predlog da umesto Miodraga Mihajlovića iz SNS-a, dosadašnjeg predsednika Komisije za obrazovanje, kulturu i istorijsko nasleđe, tu funkciju ubuduće obavlja odbornica Nove demokratske stranke Snežana Krivačević.

Suština je, kaže predsednik opštine Palilula, u paritetu, odnosno da i lokalne Skupštine i njihova tela, poput Komisije za obrazovanje, kulturu i istorijsko nasleđe, treba procentualno da imaju isti broj opozicionih članova vladajuće stranke, kao i u  republičkom parlamentu.

Odbornici su pozitivno ocenili predlog izmene i dopune Plana Detaljne regulacije u naselju “9.maj“ na osnovu kog će Brestovačka ulica delimično promeniti prvobitno planiranu trasu, kako bi bilo izbegnuto rušenje stambenog porodičnog objekata, koji je lociran na toj deonici.

Sednica je, inače, kasnila, zbog toga što odbornik Miodrag Stanković Uča, koji je pre godinu i po isključen iz SNS-a, nije hteo da sedne u deo sale rezervisan za opozicione odbornike, već se priključio članovima odborničke grupe SNS.

Stanković je dodao i da će na sporno rešenje, kada mu bude dostavljeno, uložiti žalbu, kako i predviđa pravna pocedura.

 

 

 

Povezane vesti