018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pao avion kod Novog Sada, dvoje mrtvih

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Dve osobe poginule su u udesu malog sportskog aviona „skaj leder j 600″ koji se srušio danas oko 13.20 sati, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako je rečeno, avion se srušio iz još neutvrđenih razloga u polje kukuruza kod aerodroma Bački Jarak, a u avionu su pronađena dva tela.

Tela nastradalih za sada nisu identifikovana, a uzroci nesreće se utvrđuju, rečeno je u MUP-u.

Avion se srušio prilikom otvaranja novog privatnog aerodroma, a kako je Tanjugu rekao jedan od očevidaca, svečanosti je prisustvovao veliki broj ljudi, pre svega, iz oblasti vazduhoplovstva.

Prema njegovim rečima, vlasnik tog aerodroma T.Đ. je u sportskom avionu – ultralakoj letelici, jednoj od tri koje poseduje, krenuo da provoza prijatelja.

Uzleteli su i minimalnom brzinom su leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao, a pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.

Prema rečima očevica, identitet druge osobe još nije poznat.

Požar, koji je zahvatio kabinu i motor aviona, ugašen

Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Novog Sada i Temerina za desetak minuta potpuno su ugasile požar na avionu koji se danas srušio kod aerodroma Bački Jarak.

Šef smene novosadske Vatrogasne jedinice Draga Golić reka je Tanjugu da je vatra zahvatila kabinu i motor aviona koji su bili potpuno u plamenu i da je bilo potrebno dva, tri minuta da se ugasi vatra.

Golić je dodao da je u narednih pet do deset minuta u potpunosti završen posao i požar ugašen pri čemu su vatrogasci iz Temerina koristili i specijalnu penu.

Prema njegovim rečima, ekipa iz Temerina je prva stigla na mesto nesreće kada je ođeklula i eksplozija.

Na gašenju požara bila su angažovana četiri vozila sa deset vatrogasaca, tako da je posle brze intervencije policija mogla da započne uviđaj.

(Tanjug)

Povezane vesti