018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Pantelejska trka frka“

Komentari: isključeni
Tagovi:

Gradska opština Pantelej, u saradnji sa osnovnim školama sa svoje teritorije, organizovala je manifestaciju „Pantelejska trka frka“, u kojoj su učestvovali učenici mlađih razreda. Ovaj sportski događaj upriličen je da bi se kod najmlađih razvio sportski duh.

U „Pantelejskoj trci frci“ učestvovalo je oko 300 mališana iz 7 osnovnih škola sa teritorije ove gradske opštine. Duž Somborskog bulevara, svoju kondiciju i spretnost, pokazali su učenici prvog razreda u trci na 100 metara, drugog na 200, trećeg na 300 metara i đaci četvrtog razreda čija je staza bila duga 400 metara.

Cilj ove manifestacije je da se kod dece razvije sportski duh, osećaj za druženje sa vršnjacima, u okviru sportskih aktivnosti, ali i da se doprinese obeležavanju 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

Iako je bilo najvažnije učestvovati, najuspesšnijima u svakoj kategoriji dodeljene su nagrade. Suorganizator Pantelejske trke frke ove godine bila je Osnovna škola „Stefan Nemanja“. U planu je da ova manifestacija postane tradicionalna, a čelnici opštine kažu da će ubuduće ovakvih dešavanja, koja kod najmlađih promovišu sport i druženje, biti još više.

Povezane vesti