018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Palilulci humani i tokom Dečje nedelje (VIDEO)

Komentari: isključeni

Povodom Dečje nedelje, koja se u Srbiji obeležava od 7. do 13. oktobra, članovi učeničkog parlamenta sedam škola sa teritorije opštine Palilula organizovali su niz aktivnosti, uglavnom humanitarnog karaktera. Cilj je pomoći bolesnoj i siromašnoj deci. Ove akcije pomaže i Gradska opština “Palilula”.

Članovi učeničkog parlamenta ističu da su im humanitarne akcije koje organizuju već postale tradicija i da im je cilj da, kad god je to moguće, pomognu svojim drugovima kojima je pomoć najpotrebnija. Na taj način se već od školskih dana uče društvenoj odgovornosti i solidarnosti.

Predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić ističe da im je dobrobit najmlađih na prvom mestu. Zbog toga se, kako kaže, opština uvek rado odaziva pozivu da poprinese ovakvim humanitarnim akcijama.

Većina ovogodišnjih akcija sprovodi se uz pomoć organizacije “Prijatelji dece opštine Palilula”, koja radi pri opštini i čiji je osnovni zadatak briga o najmlađima.

Učenici škole “Kralj Petar I”, koja takođe učestvuje u ovim akcijama, nedavno su u Pozorištu lutaka odigrali humanitarnu predstavu na francuskom jeziku, a uskoro ih očekuje i poseta Francuskoj, kako bi se učvrstile veze sa ovom državom.

Dečja nedelja obeležava se svakog oktobra sa ciljem da se skrene pažnja na decu i mlade, njihove potrebe i prava da odrastaju u što boljim uslovima, kao i na jednake šanse za razvoj i ostvarivanje potencijala.

Povezane vesti