018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Pakleno” na asfaltu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Nišu je danas temperatura u podne dostigla 40 stepeni Celzijusovih dok je u hladu bilo 37. Nišlije kažu da teško podnose visoke temeprature, rashlađuju se hladnim napicima i sladoledima, dok su neki od njih spas potrazili na bazenima.
U niškoj Hitnoj pomoći do 17 sati obavljeno je 50 intervencija, od kojih 15 na jadnim mestima. Uzroci za intervenciju uglavnom su bili kolapsi, povrede i šlogovi, kaze sef drzurne hitne sluzbe Maja Stojanovic.
Nišlije su najtopliji dan od početka godine uglavnom provele pridržavajući se saveta lekara, što dokazuje prazna čekaonica u Hitnoj pomoći. Ipak ima i onih koji se nisu držali preporuka pa je ovih dana skoro 50 odsto poziva bilo sa pijaca, autobuskih stajališta i drugih javnih mesta.
Na visokoj temperaturi nije bilo lako ni onima koji su neko vreme proveli na autobuskom stajalištu kod gradske bolnice. Iako ovde najviše ima starih i bolesnih ljudi, upravo na ovom mestu nadstrešnice na stajalištu nema.
Obzirom na to da je voda veliki saveznik u borbi protiv vrućine nije čudno što smo na jednoj od česama zatekli ovakvu sliku. Kako nam je iz JKP Naissus rečeno “Nišlijama je trenutno na raspolagnju 17 česama od kojih je 16 na teritoriji gradske Opštine Medijana i jedna u tvrđavi. Česma kod gradske kuće trebalo bi da bude puštena od sledeće srede”. Ukoliko bude bilo potrebno, narednih dana biće obezbeđene i cisterne sa vodom, rečeno je iz ovog preduzeća.
I na kraju, još jedno upozorenje, Nišlijama ovih dana glavnu opasnost ne predstavlja samo vrućina, već i nesnosni i gotovo neizbežni insekti, a pre svih komarci.