018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oživela aleksinačka „Betonjerka“

Komentari: isključeni

Za samo tri meseca aleksinačka Betonjerka je zahvaljujući novom rukovodstvu uspela da isplati najveći deo starih dugovanja i plate radnicima, i da dobije posao na tenderu.

U fabrici betonskih stubova su zahvalni Ministarstvu finansija i privrede, koje je pomoglo poslednjih meseci. Danas ih je obišao i narodni poslanik Branislav Jovanović, koji je najviše posredovao oko oživljavanja nekadašnjeg Jugoslovenskog giganta.

Za samo jedan poslovni kvartal novi direktor je vratio 70% duga od dvadeset pet miliona dinara dobavljačima, i izmirio poreze i doprinose za stotinak radnika za 2011. Na tenderu su dobili posao vredan 250.000.000 dinara. Očekuju još angažmana do kraja godine, ali i da pokriju zaostala potraživanja radnicima.

Za to što su stali na noge, u „Betonjerki“ najviše zahvaljuju narodnom poslaniku Branislavu Jovanoviću. Posle nekoliko poslovnih kontakata, Ministarstvo finansija i privrede pružilo je šansu ovom preduzeću. Betonjerka je već 5 godina u restrukturiranju.

Aleksinačka betonjerka proizvodi betonske stubove, armirano-betonske montažne i stubne trafo-stanice i prateće elemente od betone i metala. Osnovani su 1965. godine, 2006. su privatizovani, a 2008. je ta privatizacija poništena. Ovo je prvi put posle 5 godina da posluju bez gubitaka.

 

Povezane vesti