018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ovlašćenja Komunalne policije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Komunalni policajci, po zakonu, ne mogu da stavljaju lisice putnicima koji se voze bez karte, ali ovu meru mogu da preduzmu onda kada prekršilac nasrne na njih ili pokuša da pobegne sa lica mesta, prokomentarisao je nedavni incident u Beogradu za Nišku televiziju zamenik načelnika Komunalne policije Milan Đorđević.
Privođenje putnice kojoj su vezali lisice nakon što se vozila autobusom bez karte diglo je veliku prašinu u javnosti. Razlog da joj se stave lisice, međutim, nije to što nije imala voznu niti ličnu kartu.
Đorđević napominje da je po zakonu svaka osoba starija od 16 godina dužna da, na zahtev službenog lica pokaže ličnu kartu. U suprotnom joj preti kazna od 5.000-50.000 dinara. Osim putnice bez karte, podneta je i prekršajna prijava protiv prolaznika koji je snimao i objavio pomenuti incident.
Putnik u gradskom prevozu zatečen bez karte može da nastavi vožnju ukoliko, uz redovnu cenu karte, plati i doplatnu koja košta 1000 dinara. Ukoliko to ne učini, mora da napusti autobus na sledećoj stanici i naknadno plati doplatnu kartu.

Povezane vesti