018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoreno Sajmište u Duvaništu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika, svečano je otvorio novo niško Sajmište na Vizantijskom bulevaru, koje je istovremeno i mesto održavanja Međunarodnog sajma zanatstva i preduzetništva,

Grad je podržao inicijativu Unije zanatlija i preduzetnika Južnog regiona Srbije i Javno-komunalnog preduzeća „Tržnica“, da se zdanje od 800 kvadratnih metara pretvori u sajamski prostor koji će zanatlijama, privrednicima i građanima ponuditi novi sadržaj.

Sa malo ideja, dosta dobre volje i organizacije, prazan poslovni prostor, koji nije imao odgovarajuću namenu, pretvoren je u nešto što znači život. Ovo mesto biće stecište zanatlija i preduzetnika, ali i svih koji imaju inicijativu, istakao je Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika, prilikom otvaranja niškog sajmišta na Vizantijskog bulevaru.

Građani Niša jednodušni su u oceni da je sajmište nešto što je odavno trebalo izgraditi u našem gradu.

Zgrada novootvorenog niškog sajmišta, sagrađena je 2006. godine, kao pijaca Duvanište. Objekat je koštao dva i po miliona evra, a s obzirom da nije zaživeo kao zatvorena zelena pijaca, njegovo održavanje koštalo je grad 40.000 evra godišnje.

Najzaslužniji za pokretanje i realizaciju Projekta niškog sajmišta su Srećko Dokić, osnivac i predsednik Unije zanatlija i preduzetnika „Južni region“ kao i Radovan Milojević, direktor JKP „Tržnica“.

Zlatne plakete Unije zanatlija i preduzetnika „Južni region“ uručene su predstavnicima institucija, udruženja i medija, koji su svojim radom doprineli razvoju i unapređenju preduzetništva.

Povezane vesti