018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoreno pismo RRA (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Agencija za istraživanje javnog mnjenja „Lubris“ uputila je otvoreno pismo Republičkoj radiodifuznoj agenciji Srbije. U pismu se ističe problem kvaliteta televizijskih programa sa nacionalnom frekvencijom, kao i njihov uticaj na gledaoce.
Agencija „Lubris“ u pismu Republičkoj radiodifuznoj agenciji Srbije navodi problem postojanja dvostrukog aršina u vezi sa kvalitetom TV programa i njegovim uticajem na gledaoce širom zemlje, a pre svega na mlađu populaciju.

“Sa jedne strane vrlo blagonaklono gledate na „Nacrte medijskih zakona“ i privatizaciju medija, pre svega lokalnih, što može dovesti i do njihovog gašenja. Sa druge strane, dozvoljavate da se na pojedinim TV stanicama sa nacionalnom frekvencijom, prikazuju emisije sa veoma niskim moralnim sadržajem, uz učešće gostiju sa kriminalnim, sudski dokazanim poreklom, kojima se daje prilika da utiču na javno mnjenje!
Ono što je u pismu posebno istaknuto jeste i šteta po mentalno zdravlje gledalaca, kao i negativan uticaj na vaspitanje najmlađih.
Kako navode, ono malo „LOKALNIH TV STANICA“ kao što su Niška televizija, Radio televizija Vranje i Radio televizija KRAGUJEVAC, koje još uvek opstaju, svojski se trude da u svojoj produkciji sa minimalnm sredstvima obezbede što kvalitetniji edukativni program u svim segmentima.
I pored svih napora da svojim gledaocima pruže kvalitetan i edukativan sadržaj, ovim televizijama preti gašenje ili privatizacija.
Otvoreno pismo završava se molbom Republičkoj radiodifuznoj agenciji da preispita svoje delovanje, prava i obaveze, a sve radi održanja i opstanka zdravog duha građana Srbije, jer, kako navode, bez zdrave nacije nema ni zdrave države.