018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoreno četvrto savetovanje povrtara južne Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Pod sloganom “Savremena proizvodnja povrća”, u petak 16. januara u Domu Vojske Srbije biće održano Četvrto savetovanje povrtara južne Srbije. Ovo je najveći skup u Nišavskom regionu, koji na jednom mestu okuplja proizvođače povrća, opreme za plastenike i staklene bašte, sredstava za zaštitu bilja, mineralnih i organskih đubriva.
Organizator IV savetovanja povrtara južne srbije je Uprava za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša. Na skupu će biti reči o dosadašnjim problemima u gajenju povrća kao i novinama u ovoj oblasti.
Na njivama u niškom kraju, stanje pšenice i strnih žita zasejanih prošle jeseni je zadovoljavajuce, kažu agronomi. Snežni pokrivač pogoduje pšenici jer je čuva od niskih temperatura i izmrzavanja.
Predavači na Četvrtom savetovanju povrtara južne Srbije biće vodeći domaći stručnjaci iz ove oblasti. Na štandovima u holu doma vojske svi zainteresovani proizvođači povrća dobiće sve informacije o nabavci kvalitetnog semenskog materijala, sredstava za zaštitu bilja kao i opreme za plastenike.