018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoreni „Borini dani“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tradicionalna manifestacija “Borini dani“ sledeće godine biće održana u renoviranoj sali, jer uslovi u kojima mladi stiču obrazovanje moraju biti prioritet kako gradske tako i republičke vlasti, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić na proslavi 44 godine od osnivanja niške Gimnazije “Bora Stanković“.

Gimnazija „Bora Stanković“ osnovana je 1. septembra 1969. godine odlukom Skupštine opštine. Tada je imala 26 odeljenja, četrdesetak nastavnika i oko 900 učenika. Kao treća, formirana je podelom Prve niške gimnazije. Tradicionalnu manifestaciju “Borini dani“, kojom se svake godine obeležava dan osnivanja, otvorio je prvi čovek grada, i najavio veći broj aktivnosti gradske vlasti radi ostvarivanja boljih uslova školovanja.

Osim konkretnih projekata, Niš i Gimnazija radiće na uspešnijoj realizaciji programa, neposrednijem kontaktu profesora i učenika, kao i povoljnijem odvijanju nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Počevši od danas, pa do 2. aprila, u okviru “Borinih dana“ biće organizovani i kvizovi, maskenbal, takmičenja gimnazijalaca iz regiona, a posetioci će moći da vide i “Borin kutak”, simulaciju sobe u kojoj je pisac živeo. U četvrtak, od 12 sati učenici će prezentovati radove iz prirodnih nauka, a u okviru akcije “Eko Bora” prikupljaće predmete od gvožđa, plastike i ostalih materijala koji se mogu reciklirati.

Povezane vesti