018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoreni 48. Filmski susreti

48. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma otvoren je večeras na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Ovogodišnja predsednica žirija Đurđija Cvetić, u prisustvu velikog broja glumaca, primila je ključeve grada od gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića, čime je označen zvanični početak Filmskih susreta i glumačke nedelje u Nišu.

„Kolege glumci, Tvrđava je naša!“ čulo se još jednom sa Letnje pozornice. Predsednica žirija je rekla da sa velikom radošću prihvata na čuvanje ključeve grada i zahvalila se niškoj publici što, kako kaže, čini da se glumci osećaju najvoljenijima na svetu.

Gradonačelnik Perišić je istakao da će Grad uvek podržavati ovaj festival u kojem, kako kaže, mnogi decenijama uživaju. To je festival koji Nišlije vole i uz koji su mnogi odrastali, zaljubljivali se, ženili i udavali, dodao je Perišić i podsetio da je to jedini glumački festival u svetu.

Tokom ceremonije otvaranja glumici Veri Čukić, koju je predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković nazvao srpskom Sofijom Loren, uručena je nagrada za životno delo koja nosi ime po velikanu srpskog glumišta Pavlu Vujisiću. Glumica se prilikom uručenja ovog prestižnog priznanja zahvalila kolegama, ali i publici koja je, kako kaže, podržava više od pola veka. Ona je dodala da joj je velika čast što je dobitnik ove nagrade jer joj je, ističe, Pavle Vujisić bio veoma drag kolega i veliki profesionalac sa kojim je uvek rado sarađivala.

Letnja pozornica je, tradicionalno na veče otvaranja Filmskih susreta, bila ispunjena do poslednjeg mesta, dok je na kraju ceremonije, kako su Nišlije već navikle, upriličen veliki vatromet. Prve takmičarske večeri prikazana su dva filma – „Kad svane dan“ Gorana Paskaljevića i „Mamaroš“ Momčila Mome Mrdakovića.

Povezane vesti