018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvorena izložba nameštaja Fejdom (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Izložba nameštaja Fejdom i projekata studenata arhritekture inspirisanih dizajnom ove kompanije, otvorena je u galeriji ART 55, a zainteresovani će moći da je vide do nedelje 16. novembra.

Ovo je nastavak projekta koji Građevinsko-arhitektonski fakultet realizuje sa bugarskim klasterom nameštaja. Moderan nameštaj inspirisao je studente arhitekture da dizajniraju komade koji se uklapaju u Fejdom dnevne sobe. 17 radova četvorice budućih dizajnera kao i nameštaj koji lako može da se transformiše kako bi bio funkcionalniji, zainteresovani mogu da vide u galeriji ART 55. Ova izložba je nastavak prekograničnog projekta koji GAF sprovodi sa bugarskim klasterom nameštaja, u okviru koga je 10 studenata posetilo Bugarsku, kako bi čuli iskustva njihovih istaknutih dizajnera. Plan je da se ova izložba preseli i u Sofiju, najavljuju iz bugarskog konzulata u Nišu. U Fejdomu su zadovoljni radovima studenata. Kako najavljuju, neke od komada bi uskoro mogli da naprave, jer se stilski potpuno uklapaju u nameštaj koji oni izrađuju.

Izližba će trajati do nedelje 16. novembra, a sve komade Fejdom nameštaja posetioci će do tada moći da kupe po sajamskim cenama, koje su do 30 odsto niže, kažu u ovoj kompaniji.