018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvorena Međunarodna dečija kolonija crtanog filma (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na osmoj Međunarodnoj dečijoj koloniji crtanog filma, osim dece iz našeg grada , učestvuje i 20 mališana iz inostranstva. Učesnici imaju četiri zadate teme, a u izradi animiranih radova pomoći će im mentori iz naše zemlje i inostranstva. Kao prateća manifestacija, ove godine organozovan je festival najboljih animiranih filmova “Konstantinov zlatnik”. Kolonija će biti otvorena do petka.

Tradicionalni domaćin Međunarodne dečije kolonije crtanog filma je, osmi put za redom, opština Pantelej, u čijim prostorijama će narednih dana darovita deca iz Niša , ali i iz Bugarske, Rusije, Slovenije i Bosne i Hergegovine , pokušati da savladaju veštinu animacije. U radu će im pomoći mentori – eminentni stručnjaci , koji ove godine dolaze iz Italije i Holandije.

Radionice počinju u 10 sati svakog dana, a ovogodišnje teme su: Prvi svetski rat, prijateljstvo, vršnjačko nasilje i narodni mitovi. Radovi koji su nastali na dosadašnjim kolonijama dobijali su vredne nagrade.

Organizator je oština Pantelej , uz Studio crtanog filma i „Animu“ iz Niša, a pokrovitelj Ministarstvo kulture Ii informisanja.

Kao prateća manifstacija Kolonije od 7 .do 9 . avgusta u sali Doma vojske organozovan je i festival najboljih animiranih filmova pod nazivom “Konstantinov zlatnik”. Sve projekcije počinju u 19:30h ,a ulaz je slobodan.

Povezane vesti