018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvorena Kolonija dečjeg crtanog filma

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U dvorištu opštine Pantelej svečano je otvorena 7. Međunarodna kolonija dečjeg animiranog filma.

Kolonija traje do 11. avgusta, a poslednja dva dana biće organizovan Festival “Konstantinov zlatnik”, posvećen obeležavanju Milanskog edikta. Na koloniji učestvuje oko šezdesetoro dece školoskog uzrasta, a radionice će voditi 8 gostujućih predavača iz zemlje i inostanstva.

Radionice, na kojima će tridesetak dece iz inostranstva i tridesetak iz našeg grada probati da proniknu u čarobni svet animacije, održavaju se svakoga dana u prostorijama opštine Pantelej u vremenu od 9 sati i 30 minuta do 13 sati, i u Čairu u popodnevnim terminima od 16 do 18 sati. Ove godine gostujući predavači, inače eksperti u oblasti animacije dolaze sa Tajvana, iz SAD-a, Rusije,Bugarske, Slovenije, a priključiće im se i srpski animatori.

Uz Ministavrsvo kulture Republike Srbije i Grad Niš, pokrovitelj ove manifestacije je sedmi put za redom i opština Pantelej. Ove godine su poslednja dva dana kolonije posvećena godini obeleževanja Milanskog edikta i verskoj toleranciji.

Planirano je i da se učesnici priključe i obeležavanju Svetog Pantalejmona, slave gradske opštine Pantelej, a kolonija traje do 11. avgusta.

Povezane vesti