018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvorena izložba najboljih medijskih fotografija u jugoistočnoj Evropi (VIDEO)

U galeriji “Srbija” izložene su najbolje medijske fotografije u Jugoistočnoj Evropi. Na izložbi se našlo 58 fotografija nastalih tokom 2012. godine, a snimlili su ih profesionalni fotografi i fotoreporteri. Izložbu, već deseti put zaredom, realizuje agencija “Beta”, a biće otvorena do 2.februara.

Na 10.konkurs “Betina fotografija godine” prispelo je 511 fotografija od 120 autora iz devet zemalja. Žiri su sačinjavili eminentni foto reporteri iz zemlje i regiona, a na izložbi je predstavljeno 58 fotografija koje je žiri ocenio naboljima u 2012. godini. Među fotografijama su i tri prvonagrađene čiji su autori Andrej Isakovič, fotoreporter nedeljnika “Nin”, Bernard Čović iz zagrebačkog lista “Glas koncila” i Marko Jurinec iz hrvatske foto agencije “Piksel”.

Ove godine će konkurs za najbolju medijsku fotografiju u 2013. godini, agencija “Beta” raspisati već tokom aprila, jer u maju slave veliki jubilej, 20 godina rada i postojanja. Uslov za učeće na konkursu je da se osoba profesionalno bavi fotografijom i da je fotografija bila objavljena u nekom od štampanih medija ili na nekom web portalu. Inače, nagrade su novčane i iznose 1000, 750 i 500 evra za prvo, odnosno drugo i treće mesto.

Povezane vesti