018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvorena izložba fotografija „Srbi u svetu“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U pres centru Nišvila otvorena je izložba nagrađenih fotografija pod nazivom “Srbi u svetu”. Foto konkurs su organizovali Kancelarija za saradnju sa dijasporom, Kancelarija za mlade Niša, “Proaktiv” i “Nišvil džez festival”. Pravo učešća imali su Srbi rasuti širom sveta, a pobednik je Dejan Jovanović iz Čikaga.

Na prvi foto konkurs ove vrste javilo se puno mladih ljudi koji žive i rade u dijaspori. Od pristiglih radova, stručna komisija izabrala je troje prvosplasiranih, kojima je kao nagrada obezbeđen boravak u Nišu od 14. do 17. avgusta, u vreme trajanja džez festivala. Prvu nagradu osvojio je Dejan Jovanović , rodom iz Leskovca, a strudirao u Nišu. Na otvranje izložbe došao je iz najvećeg srpskog grada u Americi – Čikaga.

Kancelarija za saradnju sa dijasporom u našem gradu radi tek nešto više od godinu dana, a ovo je prvi javni foto konkurs koji je organizovala.

Drugo mesto zazueo je Dušan Ivanović, novinar i fotograf, na čijim fotografijima se nalaze impresije iz Holandije, Sjedinjenih Američkig Država i Rusije, a treće mesto pripalo je Viktoriji Stefanović, profesorki egleskog jezika koja živi Ii radi u Kumanovu u Makedoniji.

Povezane vesti