018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Šesnaesti međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora (VIDEO)

Komentari: isključeni

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, otvorio je Šesnaesti međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora, koji se održava od 2. do 4. aprila u Hali „Čair“.
Niš je grad turizma, a ovaj sajam obezbediće snažan impuls turizmu kao privrednoj grani koja svake godine beleži rast.
Sajam turizma i aktivnog odmora okupio je 140 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji će na 80 štandova predstaviti svoju turističku ponudu za 2015. godinu.
Sajam turizma i aktivnog odmora svake godine okupllja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, rezmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte. Grad Niš je domaćin 16. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora ove godine u ovom delu Evrope okupio je turističke poslenike ne samo iz Srbije, već i zemalja u okruženju kao što su: Republika Srpska, Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Grčka.
Srbija ima šta da ponudi i domaćem i stranom gostu jer poseduje izvanredne turističke resurse. Poslednjih godina turizam postaje privredna grana koja beleži sve veće prihode i na koju se ozbiljno računa.
„Dobro došli u Niš, merak nema cenu“, bio je moto turističke organizacije grada Niša u 2014.godini kada je turistička privreda grada zabeležila značajan rast.
Aktivni odmor postaje sve popularniji vid turizma u svetu i u Srbiji. Upravo zato veliki deo izlagačkog prostora namenjen je prezentaciji klubova i udruženja koji se bave aktivnim odmorom i ekstremnim sportovima. Na sajmu će biti prezentovani različiti programi iz ove oblasti: planinarske ture i trke u Srbiji, regate, rafting, džip safari, paraglajding, speleologija, ronjenje, planinski biciklizam i slobodno penjanje.