018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Sedmi Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U susret proleću i Svetskom danu poezije otvoren je Sedmi Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. U okviru bogatog programa najmlađe Nišlije i ove godine imaju priliku da se druže sa najpoznatijim srpskim piscima za decu. Organizator je GO „Medijana“.

Da “Reci stanuju u knjigama”, da je dečje stvaralaštvo naše veliko blago, a stvaralaštvo za decu neizmerno zadovoljstvo, još jednom je pokazao Medijana festival, koji je svačano otvoren u OŠ „Dušan Radović“.

Pored Ljubivoja Ršumovića i Moša Odalovića, sa decom se na festivalu druže i Boško Lomović, Tode Nikoletić, Violeta Jović, Rusomir Arsić, Vlasta Cenić i ostali. Medijana festival i ove godine uspešno organizuje GO „Medijana“.

Pored kazivanja stihova najpoznatijih srpskih pesnika za decu, posađeno je i pesničko drvo ljubavi i prijateljstva – breza Gordana, po književnicama Gordani Timotijević i Gordani Maletić. Učesnici festivala darovali su svoje knjige biblioteci OŠ „Dušan Radović“, a sutra će najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu biti uručene nagrade.

Povezane vesti