018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Sajam turizma (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Hali „Čair“ otvoren je 15. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora gde je 112 izlagača iz zemlje i regiona predstavilo svoje ponude. Osim toga, i ove godine je deo sajamske ponude namenjen ljubiteljima ekstremnih sportova. Sajam je otvoren do 5. aprila.

Niš i okolina imaju ogromne turističke potencijale, a ono na čemu treba dodatno raditi je njihova promocija, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić prilikom otvaranja sajma koji je i ove godine privukao veliki broj izlagača i posetilaca.

Posetioci i ove godine mogu da upoznaju najrazličitije vrste turističkih ponuda zemlje i okruženja. S druge strane, zaposleni u turizmu imaju priliku da uspostave nove kontakte u cilju jačanja turističke privrede i regionalne saradnje. U tome je i značaj jednog ovakvog sajma, kaže direktor turističke organizacije Niša Uroš Parlić. On dodaje da je posebna pažnja posvećena tzv. aktivnom odmoru koji je sve popularniji u svetu i koji posebno privlači ljubitelje ekstremnih sportova.

Ovakvi sajmovi su značajni i zbog toga jer se promoviše regionalni turizam koji je u svetu sve interesantniji. To znači da se aktivnije promoviše turizam delova država, a ne cele države, kaže predsednik Međunarodnog centra za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma „Sacen international“, Dragan Gligorijević.

Sajam je otvoren do 5. aprila, a ulaz je besplatan.

Povezane vesti