018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Regionalni sajam učeničkih kompanija (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na Niškom sajmištu otvoren je prvi Regionalni sajam učeničkih kompanija na kome učestvuje tridesetak srednjoškolskih timova iz cele Srbije. Oni su široj javnosti predstavili svoje proizvode i usluge, dok su članovi žirija ocenjivali njihove kompanijske izveštaje. Takmičenje realizuje organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji”.

)

Jovan Milić je učenik Mašinsko-tehničke škole “15. maj”, ali I direktor veoma uspešne učeničke kompanije “Bumerang vuden sord”. Kako sam naziv kaže, oni proizvode bumerange, a od nedavno i bonsai drvo od bakarne žice. Jovan kaže da za ove zanimljive predmete vlada veliko interesovanje, čak i van granica naše zemlje, pa je veoma zadovoljan radom kompanije.

Ovo je samo jedna od tridesetak učeničkih kompanija koja učestvuje na velikom regionalnom sajmu. Osim učenika iz Niša proizvode i usluge predstavili su i srednjoškolci iz Leskovca, Pirota, Zaječara i drugih gradova regiona. Ipak, samo će pet kompanija učestvovati na nacionalnom finalu u Beogradu, gde će biti izabran predstavnik Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija.

Organizatori kažu da su veoma zadovoljni odzivom i ističu da je ovo najveći regionalni sajam, pa ne bi bili iznenađeni da se upravo među ovim kompanijama nalazi predstavnik Srbije na evropskom takmičenju.

Povezane vesti