018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren konkurs za mlade ambasadore kulture (VIDEO)

Komentari: isključeni

Od 15 januara 2014.godine, 150 niških osnovaca, srednjoškolaca i studenata, predaće akreditivna pisma svojim direktorima i stupiti na dužnost mladih ambasadora kulture. Reč je o konkursu za izbor ambasadora kulture koji su pokrenuli Univerzitet u Nišu, Uprava za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport i sve institucija kulture u gradu.
Cilj ovog projekta je da mladi na kreativan i inovativan način promovišu kulturne događaje i manifestacije u gradu.

Univerzitet u Nišu, Uprava za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport, Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola, Bioskop Kupina, Narodno pozorište, Lutkarsko pozorište, Simfonijski orkestar, Narodni Muzej NKC, SKC i Otvoreni klub raspisali su konnkurs za mlade ambasadore kulture. Konkurs je u toku, a traje do početka prolećnog semestra, odnosno drugog polugođa. U resornoj upravi smatraju da se na ovaj način podiže kapacitet lokalne samouprave.

Svaki fakultet, osnovna i srednja škola u Nišu, imaće po jednog ambasadora kulture. Njihov mandat trajaće godinu dana, pre stupanja na dužnost predaće akreditivna pisma direktorima svojih škola i završiće posebnu obuku.

Ono što će im omogućiti da na najbolji nacin promovišu kuturu grada,jeste specijalna propusnica i pravo da prisustvuju svim kulturnim događajima I manifestacijama. Konkurs je u toku i traje do 15. januara, a svi zainteresovani mogu da se prijave na mejl: ambasadoriculure@gmail.com .

Povezane vesti