018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Kamp mladih na Bubnju (VIDEO)

Komentari: isključeni

U okviru priprema za obeležavanje gradske slave „Sveti car Konstantin i carica Jelena„, gradska opština Palilula u saradnji sa Kancelarijom za mlade ove opštine i civilnim sektorom, organizovala je sportski vikend na Bubnju, pod nazivom „Kamp mladih„. Osim raznih sportskih aktivnosti i izviđačkih akcija, ovo je, prema rečima organizatora bila idealna prilika za sve učenike srednjih i osnovnih škola sa teritorija ove opštine, da posete ovaj park i druže se sa svojim vršnjacima van gradske gužve, upoznajući na taj način i kulturno nasleđe svog grada.

Povlačenje konopca, postavljanje izviđačkog kampa, jahanje konja i mnoge druge aktivnosti u kojima su mogli da učestvuju svi koji su izašli na izlet ovog vikenda i posetili park na Bubnju, samo je pokazatelj koliki potencijal ova lokacija ima. Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić koji je obišao Kamp mladih ističe da ovakvih okupljanja treba da bude što više i da će se u narednom periodu truditi da mogućnosti koje lokacija na Bubnju ima, Grad na što bolji način iskoristi.

Sa tim se u potpunosti slaže i predsednik GO Palilula, na čijoj se teritoriji ovaj spomen park i nalazi. On dodaje da su već u planu neki projekti koji bi privukli što više Nišlija, ali i turista da provode vreme na Bubnju.

Sportski vikend i kamp mladih osim dobre zabave i druženja, ovog vikenda ima i humanitarni karakter.

Kamp mladih će na Bubnju biti postavljen tokom celog vikenda, a u nedelju će biti organizovana i prva safari regata.

Povezane vesti