018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren Forum naprednih tehnologija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na Elektronskom faklultetu otvoren je Forum naprednih tehnologija na kome svoje resurse predstavlja više od 40 kompanija, 15-ak obrazovnih institucija i 5 stranih investitora. Forum je za neke i prilika da tokom sutrašnjeg dana, kada se održava Sajam zapošljavanja, konkurišu za posao.
Obzirom na to da ne postoji jasna slika o razvojnim i investicionim kapacitetima, mogućnostima i potencijalima koje Niš ima, prvi put je u našem gradu organizovan Forum naprednih tehnologija. Cilj je da se kako je rečeno prilikom otvaranja predstavimo kao centar savremenih tehnologija, odnosno da svoje potencijale prikažemo predstavnicima nadležnih ministarstava, istraživačko-razvojnih institucija, regionalnih razvojnih agencija i drugima.
Na Forumu koji se održava na Elektronskom fakultetu, svoje resurse predstavlja 40-ak kompanija, među kojima je 5 stranih investitora. Sve to moglo bi da doprinese razvoju IT sektora, ekonomskom razvoju grada, većem broju investicija, dok obrazovne institucije mogu da se povezu sa firmama iz oblasti naprednih tehnologija.
Drugog dana Foruma tačnije 14. oktobra od 11:30 je sajam zapošljavanja i profesionalne orjentacije koji će trajati do 16 sati kada će svoje mogućnosti predstaviti kompanije i obrazovne institucije.