018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 6. Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sa dolaskom proleća otvoren je i šesti Medijana festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Kroz brojne manifestacije niški đaci i ove godine imaju priliku da se druže sa najpoznatijim srpskim pesnicima za decu. Organizator festivala je gradska opština Medijana.

Pesničko drvo ljubavi, hrast po imenu Dušan, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“ posadili su Ljubivoje Ršumović, jedan od najomiljenijih dečjih pesnika i predsednik GO Medijana Nebojša Krstić. Nakon toga, praznik dečje poezije, 6. „Medijana festival“ svečano je otvoren.

Pored Ljubivoja Ršumovića sa decom se na Medijana festivalu druže i Dobrica Erić, Tode Nikoletić, Rusomir Arsić, Vlasta Cenić, Violeta Jović i ostali. Niški osnovci ne kriju zadovoljstvo što konačno imaju priliku da upoznaju autore svojih omiljenih stihova.

Večeras je na programu okrugli sto “Bio jednom jedan neizbrisiv lav” o značaju književnog dela Dušana Radovića. Najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu sutra će biti uručene nagrade, a 6. Medijana festival završiće se programom „Neka vide deca plavog zeca“, gde će se u Pozorištu lutaka dečji pesnici družiti sa najmlađim Nišlijama.

Povezane vesti