018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 50. Sajam knjiga i grafike (VIDEO)

U hali “Čair” otvoren  je  50.  jubilarni  Sajam knjiga i grafike. Cena ulaznice ostaje 100 dinara, a   zbog jubilarnog 50. rođendana, ovogodišnji Sajam trajaće  do 1. decembra. Sajam je otvorio  trenutni  najpopularniji niški  pisac Dejan Stojiljković.

Sajam, koji se održava pod sloganom “Knjiga uvek pobeđuje”, svečano je otvoren uz himnu grada Niša koju je otpevao Niški kamerni hor. Štandove u hali postavilo je oko 70  izlagača. Sajamski popusti  kreću se  od 15 do 40% , a ponuda knjiga je raznovrsna. Ove godine novina je da će svaki sajamski dan biti posvećen  nekom od izlagača.

Sajam je otvorio  najpopularniji  niški  pisac, Dejan Stojiljković, čiji su romani “Konstantinovo raskršće” i “ Duge noći  i crne zastave”  ovenčani mnogobrojim nagradama. U  izdanju izdavačke kuće  “Laguna” nedavno je izašao i njegov novi  roman “Znamenje anđela” koji  je za kratko vreme postao najčitanija knjiga u Srbiji i ovih dana doživljava svoje četvrto izdanje.

Da uživaju u  novim knjigama, Nišlije je pozvao i Srđan Aleksić, gradski većnik  resorno zadužen za kulturu i poljoprivredu.

Več sutra  od 18 sati, u promotivnom sajamskom prostoru u sklopu hale “Čair”, ljubitelji istorije  moći će da prisustvuju predavanju “Zabranjena istorija Srba” koje se bazira na istoimenoj knjizi Jovana Deretića. Sajam će biti otovren do 1. decembra, a radno vreme  je od 10 do 20 časova.

Povezane vesti