018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 5. „Auto moto fest“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

U hali „Čair“ danas je otvoren peti Sajam automobila, motora i prateće opreme. Ovogodišnji „Auto moto fest“ otvorio je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Rasim Ljajić, koji je između ostalog rekao da je, i pored ekonomske krize, Srbija ove godine povećala izvoz automobila, a i broj zaposlenih u autoindustriji. Nišlije od danas do 6. oktobra, imaju priliku i da premijerno vide nekoliko automobila. Na sajmu se predstavilo 15 ovlašćenih dilera i 20 prodavaca opreme i delova

Sajam je svečano otvorio ministar Ljajić, koji je uz pohvale organizatoru naglasio da je zbog svetske ekonomske krize sve manje izlagača, da je u prvih 9 meseci u Evropi, osim Velike Britanije, prodaja automobila opala za 5,5 odsto. Ono što ohrabruje, prema rečima Ljajića,  to je da je, uprkos krizi, izvoz u Srbiji u porastu.

Ljajić dodaje da je, nažalost, od početka krize prodaja vozila i u Srbiji opala tri i po puta, pa se sada godišnje proda oko petnaest hiljada automobila. Ipak ohrabruje činjenica da je povećan broj zapsolenih, pa u autoindustriji u Srbiji trenutno radi 22.000 ljudi. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić rekao je da je, uprkos krizi, Niš uspeo da organizuje Sajam automobila, a da ga je u protekle 4 godine obišlo oko 150.000 ljudi.

Nišlije će ove godine premijerno moći da vide novi „fiat 500 L living“, najprodajaviniji auto na svetu „tojotu korolu“, „reno kaptur“ i najnoviji model „reno senik“. Prvi put će na sajmu učestvovati i „Ford“ sa svojim modelima. Tokom tri sajamska dana biće proglašen najlepši štand, nagrađen najbolji izlagač, proglašen najbolji automobil sajma, ali i najlepša hostesa. Sajam traje do 6.oktobra i otvoren je od 10 do 20 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.

 

Povezane vesti