018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 14. Sajam turizma i aktivnog odmora

Komentari: isključeni

U Nišu je u Hali „Čair“ otvoren 14. Sajam turizma i aktivnog odmora, koji će trajati do 6. aprila. Ove godine učestvuje 110 izlagača, što je rekordan broj, kažu u Turističkoj organizaciji Niša. Na sajmu će biti i promovisan program povodom obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, a prvi put će sportski klubovi za ekstremne sportove predstaviti ponude iz , takozvanog, aktivnog odmora.

Veliki broj turističkih agencija, organizacija, hotelijera, turoperatera, sportskih klubova i drugih kompanija iz svih delova Srbije, ali i inostranstva predstavio je najbolje ponude po najpovoljnijim cenama.

Iako Srbija ima veliki turistički potencijal, on nije dovoljno iskorišćen, kaže direktorka turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac. Za razvoj ove privredne grane ključna je promocija, dodaje ona i ističe da su ovakvi sajmovi prava prilika za to.

- Obeležavanje 1700 godina od donošenja Milanskog edikta šansa je da Niš zauzme važno mesto na turističkoj mapi sveta. Ovaj sajam predstavlja značajan korak ka tome da turizam postane jedna od najznačajnijih privrednih grana ovog dela Srbije. Međutim, potrebno je uraditi još mnogo toga, kako bi efekti bili dugoročniji, a ne vezani samo za ovu godinu- kaže direktor turističke organizacije Niša, Uroš Parlić.

-Grad je svestan toga koliki je značaj turizma, posebno u godini jubileja, i učiniće sve da se on u narednom periodu razvija- ističe gradski većnik Srđan Aleksić.

Osim centralnog dešavanja u Hali „Čair“, organizatori su pripremili i bogat prateći program, pa će, između ostalog, 5. aprila u 14.30 u Galeriji Niškog kulturnog centra biti otvorena izložba suvenira sa konkursa „Suvenir grada Niša“, a biće i proglašeni pobednici ovog konkursa, na koji se prijavilo preko 100 učesnika. Sajam je za posetioce otvoren od 10 do 19 sati, dok će 6. aprila na dan zatvaranja Hala biti otvorena do 16 sati. Ulaz je besplatan.

Povezane vesti