018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 11. Svetosavski sajam knjiga (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U galeriji Srbija otvoren je 11. Svetosavski sajam knjiga. Uz cenu ulaznice od 50 dinara ljubiteljima knjige će svoja izdanja predstaviti 20 izdavača iz cele zemlje. Sajam su svečano otvorila dva doktora, doktor Perišić i doktor Karajlić.
Iako živimo u vreme savremenih tehnologija i kompjutera, dokaz da pisana reč nikada ne izlazi iz mode je i mnoštvo ljubitelja knjige u Galeriji “Srbija” na otvaranju 11. Svetosavskog sajma.

I ove godine organizator “Medivest KT” pripremio je niz promocija u Paviljonu u Tvrđavi od 18 sati. Nakon otvaranja, poznati roker Nenad Janković alijas Dr Nele Karajlić promovisao je svoju prvu knjigu “Fajront u Sarajevu”, koja je za nekoliko meseci od objavljivanja privukla veliku pažnju čitalaca i uskoro se očekuje još jedno izdanje koje će biti dopunjeno autorovim pogovorom u kome će se naći sva njegova iskustva sa promocija knjige širom nekadašnje Juge.
U subotu, 28.februara, biće dodeljene i tradicionalne sajamske nagrade, “Svetosavski pečat” za ukupnu izdavačku produkciju, za najbolju knjigu, najbolje grafički oblikovano izdanje i najbolje štampanu knjigu. Sajam traje do 4. marta, galerija će biti otvorena svakoga dana od 10 do 20 sati, a cena karte je 50 dinara.