018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvoren 10. Svetosavski sajam knjiga (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U galeriji “Srbija” otvoren je tradicionalni,10. Svetosavski sajam knjiga. Sajam je otvorio književnik Dragan Velikić, a orgnaizator je izdavačko – grafičko preduzeće“Medivest”iz Niša.
10 Svetosavski sajam otvorio je poznati srpski književnik Dragan Velikić. ljubiteljima knjige poznat po romanima “Ruski prozor” za koji je dobio Ninovu i nagradu“Meša Selimović” i “Via Pula” koji je ovenčan nagradom “Miloš Crnjanski”. Poslednji Velikićev roman – “Bonavia” izašao je iz štampe krajem 2012.godine.
Sajam će trajati do 4.marta, na dvadesetak štandova u galeriji “Srbija”, ljubitelji pisane reći moći će da nađu zanimljiva izdanja, domaću i stranu literaturu. U Paviljonu u Tvrđavi , svake večeri od 19 sati , biće organozavane promocije aktuelnih knjiga . Organizator – grafičko izdavačko preduzeće ”Medivest” najavljuje i sajamske popuste.
Ove godine se ulaz na Sajam neće naplaćivati, ali je svim posetiocima ostavljena mogućnost da svojim dobrovoljnim prilogom pomognu školi “14. oktobar” u kojoj uče deca sa posebnim potrebama. Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova.