018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Grand“ otvoren za goste

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za proslavu jubileja Milanskog edikta, kada se očekuju turisti iz celog sveta, grad Niš ima da ponudi još smeštajnih kapaciteta. Nekadašnji hotel „Niš“, sada „Grand“, konačno je opremljen i otvoren za goste. Zvanično otvaranje biće za petnaestak dana, ali se 48 soba već može unajmljivati.

Nestalo je ružno pače, iznikao je labud sa četiri zvezdice  – tako su prokomentarisali neki koji se sećaju starog, napuštenog gradilišta u centru Niša. Novi hotel “Grand” mnogi opisuju kao moderan, izgrađen po najvišim svetskim standardima.

Graditelji su mislili i na štednju struje i energije, pa su ugradili takozvani BM sistem, kojim se samo sa jednog računara kontroliše cela zgrada – liftovi, osvetljenje, klima uređaji. Hotel ima ukupno 120 soba, a trenutno je gostima na raspolaganju 48. Noćenje u dvokrevetnoj sobi koštaće vas 72 evra, doplaćuju se boravišna taksa i osiguranje, a doručak je besplatan.

I jedna, reklo bi se, pohvalna stvar – postoji i soba specijalno namenjena osobama sa posebnim potrebama – vrata su šira, napravljena su dva kupatila, a na vratima je broj sobe ispisan i Brajevom azbukom. Jedini problem može zadavati mali parking, mada menadžeri tvrde da će biti dovoljno mesta i u “Hipi dolini”, ali i u obližnjem hotelu „Park“, istog vlasnika.

Novac za izgradnju dala je američka kompanija UHL „Holdings“, vlasnika Srbe Ilića, a koja je i većinski vlasnik „Srbija-turista“. Hotel će zvanično biti otvoren kroz petrnaestak dana.

Povezane vesti