018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otvaranje 51. Niškog sajma knjiga (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U ponedeljak, 24. novembra, počinje 51. Niški sajam knjiga i grafike i trajaće do nedelje. Sajam će otvoriti književnik Aleksandar Gatalica, a hala “Čair” je ove godine bila mala za sve izdavače koji su Nišlijama hteli da ponude svoja nova izdanja.Pedeset prvi niški Sajam knjiga i grafike je mesto koje vam, u tom smislu, može promeniti život, jer što više znate – više vredite. Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak u 18 sati.

Od pratećih manifestacija, koje je organizator, Niški kulturni centar, pripremio za ovu godinu, Goran Stanković izdvaja skype konferenciju “Veliki rat i dijaspora“ koja počinje u utorak u 18 sati u promotivnom prostoru Sajma. U ovom svojevrsnom video mostu, učestvovaće srpski pisci iz Kanade, Austrije i Nemačke. Suorganizator ove konferencije je Kancelarija za saradnju sa djasporom

Sajam se i ove godine održava u hali “Čair” i sve je spremno za svečano otvaranje.

Izdavači su, kao i obično, za neka svoja izdanja pripemili i sajamske popuste, od 20 do 50 procenata, i sudeći po raznolikosti prijavljenih izlagača – na sajmu će se naći za svakoga po nešto.

Uz nepromenjenu cenu ulaznice u odnosu na prošlu godinu, Niški kulturni centar i ove godine daje popust za grupne posete, tako da, ako na Sajam povedete još 9 prijatelja, ulaznicu ćete platiti 50 dinara.

Povezane vesti