018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otpočela izgradnja socijalnih stanova (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Duvaništu je počela izgradnja socijalnih stanova. Kamen temeljac postavili su ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. Rok za završetak radova je 425 dana, a kako je najavljeno, cena kvadrata biće 634 evra.

Na ovom mestu planirano je da se izgrade dve lamele od oko 4000 kvadratnih metara. Od toga je 3100 kvadrata namenjeno prodaji, dok je ostatak predviđen za zakup. S obzirom na to da je reč o socijalnim stanovima, kupci će, kao i do sada, morati da ispune određene uslove. Kako je najavljeno, u ponudi će biti 70 stanova. Gradonačelnik Perišić je prilikom postavljanja kamena temeljca najavio da će cena kvadrata biti 634 evra.

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić rekao je da sa gradskim čelnicima ima odličnu saradnju, a kako kaže, sa gradonačelnikom Perišićem dogovorio je izgradnju još sličnih stanova. Kako je pojasnio, reč je o pilot projektu za koji je svetska banka ponudila kredit od sto miliona evra, od kojeg bi korist imali i oni koji imaju prava na socijalno stanovanje, ali i građevinska industrija.

Direktor gradske stambene agencije Vladan Stojanović rekao je da je interesovanje za ove stanove veliko, ali da će kriterijumi biti objavljeni do kraja godine, odnosno kada bude završeno oko 80% stanova.

Ukupna vrednost izgradnje ovih stanova je oko 160.000.000 dinara, radove izvodi preduzeće „Tončev gradnja“, a biće ponuđeni jednosobni, dvosobni i trosobni. Rok za završetak radova je 14 meseci.

Povezane vesti