018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otplaćivanje duga preko javnih radova (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Regionalni centar Niš pokrenuo je projekat javnih radova, kojim bi dužnici i kažnjenici mogli, kroz rad u komunalnim službama, da otplate ili odrade deo duga prema državi. Projekat će biti realizovan u saradnji sa volonterskim i akcijaškim udruženjima, a uz podršku Vlade Republike Srbije.

Centar za poslovne incijative dao je predlog za rešenje problema u kojima se nalaze preduzeća u stečaju ili restrukturiranju. Prema rečima Slavka Raičevića, predsednika Regionalnog centra Niš, mala preduzeća u sastavu nekadašnje Mašinske industrije, trebalo bi skupiti u jedinstveno preduzeće MIN „Šinska vozila“. Smanjenjem broja zaposlenih na 400 i povećanjem radnog prostora, efikasnost bi bila na mnogo većem nivou. Radnici koji bi ostali bez posla bili bi uključeni u jedan od brojnih državnih socijalnih programa. Slična rešenja nađena su i za preduzeća u Vranju.

Projekat javnih radova, koji je Vladi predložio Regionalnog centra Niš, realizovaće se na nivou volonterizma, a svi poslovi biće vođeni u komunalnom sektoru. Planirano je da se započne sa čišćenjem reka i javnih površina, a zatim će se pratiti potrebe grada. Mnogi će imati priliku da radom u okviru ovog projekta otplate svoje dugove.

Nacionalna služba za zapošljavanje biće važan partner Regionalnog centra u realizaciji ovog projekta, kojim će biti obuhvaćeni i socijalni slučajevi i penzioneri.

Povezane vesti