018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otkazi za 24 klinička asistenta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ministar prosvete Srđan Verbić, naložio je dekanu Medicinskog fakulteta Stevanu Iliću, da otpusti 24 klinička asistenta, jer u Zakonu o visokom obrazovanju ne postoji takvo naučno zvanje. S druge strane, prodekan za kliničko zdravstvo i specijalističke studije ovog fakulteta prof. dr Zoran Radovanović ističe, da je nadzor rada ove visokoškolske ustanove sprovelo Osnovno javno tužilaštvo i Agencija za borbu protiv korupcije, a na osnovu prepiski bivšeg dekana prof. dr Milana Višnjića.

Da stvar bude paradoksalnija, sam profesor dr. Milan Višnjić, dok je bio dekan Medicinskog fakulteta, zaposlio je većinu kliničkih asistenata, za koje prema Zakonu o visokom obrazovanju i Zakonu o radu, nema mesta u ovoj visokoškolskoj Ustanovi, tvrdi prodekan za kliničko zdravstvo i specijalističke studije.

Zbog kršenja zakona, u ovom slučaju, 24-oro kliničkih aisistenata sa Medicinskog fakulteta dobiće, na osnovu naloga, otkaze do 28. avgusta, s tim što će kao specijalisti nastaviti svoj stalni radni odnos u Kliničkom centru.

Inače zvanje kliničkog asistenta, bilo je predviđeno Statutom Medicinskog fakulteta, ali je po ministrovom nalogu, i ta nepravilnost otklonjena.

Povezane vesti