018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otkazi u policiji

Komentari: isključeni

Načelnik Policijske stanice u Ražnju Miodrag Todorović i policajac Aleksandar Đorđević iz Niša dobili su otkaze zbog nesavesnog rada, saznaje NTV. Ovo su, inače, prvi otkazi na teritoriji Policijske uprave Niš od postavljenja novog načelnika Srđana Grekulovića.

Kako saznajemo, disciplinskim postupkom je utvrđeno da je načelnik Policijske stanice u Razžnju Miodrag Todorović 13. decembra, dopisom, u privatne svrhe zatražio od policajca u Ćupriji da pronađe Vojkana Milanovića iz tog mesta i od njega oduzme džip, kako bi se, navodno, utvrdilo da li je vozilo predmet krivičnog dela. To je, kako nezvanično saznajemo, uradio na nagovor prijatelja, koji je Vojkanu prodao džip, ali mu novi vlasnik nije isplatio punu sumu.

Policajci iz Ćuprije su locirali i oduzeli vozilo od Milanovića i dovezli ga do Policijske stanice u Ražnju, gde ga je načelnik policije preuzeo. Međutim, Todorović je vozilo predao prijatelju, ali ga nije evidentirao u policijskoj dokumentaciji.

Bez posla je ostao i policajac Aleksandar Đorđević zbog toga što je, kako saznajemo, u aprilu 2011. godine iz Makedonije u Srbiju prevezao četiri ilegalna imigranta, državljana Somalije. Kada ga je zaustavila patrola, pokazao im je službenu značku, ali su mu kolege oduzele vozilo i službeni pištolj, a protiv njega je podneta krivična prijava.

Ipak, kako saznajemo u Policijskoj upravi, u toku je još pet disciplinskih postupaka i ukoliko se utvrdi povreda radne obaveze i tim osobama će biti uručeni otkazi.

Povezane vesti