018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Otac i sin uhapšeni zbog razbojništva i teške krađe

Intenzivnim operativnim radom niška policija je u kratkom vremenskom periodu pronašla i uhapsila 53-godišnjeg Gorana Petrovića iz okoline Aleksinca i 21-godišnjeg Marka Ljubenovića iz okoline Aleksinca, zbog sumnje da su izvršili razbojništvo i tešku krađu, saopšteno je iz PU NIš.

Osumnjičeni, otac i sin, su sinoć oko 23 časa pronađeni na kućnoj adresi, tačnije u skrivenom delu podrumske prostorije u pomoćnoj zgradi u dvorištu porodične kuće i uhapšeni, a zatim sprovedeni u KPZ Niš zbog određenog pritvora u trajanju do 30 dana.

Niška policija podseća da su osumnjičeni traženi zbog razbojništva 8. januara u aleksinačkom selu Krušje. Međutim, nakon pretresa kuće, pomoćne i podrumske prostorije, policija je pronašla veliki broj tehničke opreme i razne druge robe, kao što su alati, muzički uređaji, LCD televizori, kompjuteri i druge vrednosti od oko 10.000 evra za koju se sumnja da potiče iz teških krađa koju su osumnjičeni otuđili u 2013. i 2014. godini. Pronađen je i video nadzor kojim je obuhvaćeno dvorište osumnjičenih, kao i pištolj i razna municija koji će ići na dalje veštačenje.

Kod njih je pronađen i specijalni diverzantski upaljač na pomeranje kao i dva daljinska uređaja (upravljači, samo predajnici bez prijemnika) u vezi čega niška policija ima saznanja da su osumnjičeni planirali da bace eksplozivnu napravu na policijsku stanicu u Aleksincu.

Povezane vesti