018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ostrovica 5 dana bez vode (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Meštani sela Ostrovica već pet dana nemaju vodu. Razlog su neizmireni računi meštana prema lokalnom kamenolomu, čije pumpe koriste za snabdevanje vodom. Prema rečima meštana računi su nerealni i formirani su proizvoljno. Kako kažu, jedva izdržavaju velike vrućine, a plaše se i eventualnih zaraza.

Oko 300 porodica u selu Ostrovica na temperaturi višoj od 30 stepeni gotovo čitavu nedelju nema vodu. Pumpe koje ih snabdevaju vodom u vlasništvu su lokalnog kamenoloma preduzeća Partizanski put, a meštani su dužni da redovno plaćaju struju. Međutim, kako su sami rekli, računi su nerealni.

U EPS-u kažu da nisu nadležni za rešavanje ovog problema. Ukoliko se građani Ostrovice jave, oni su spremni da omoguće tehnicke uslove za prikljucenje mestana na njihovu mrezu. Međutim, to bi puno kostalo same meštane.

Prema rečima prvog čoveka kamenoloma, Milana Stajića, meštani duguju više od milion dinara. MZ Ostrovica, koja ima dug od 700.000 dinara, do sada je, kako kaže, nešto i plaćala, pa ima vodu. Međutim, MZ Sveta Petka zadnja tri meseca nije uplatila ni dinar, pa je to razlog isključenja sa mreže. Stajić ističe da je svim meštanima 18-og juna poslato upozorenje sa molbom da uplate barem 50. 000 dinara kako ne bi došlo do problema. Međutim, kako zadati rok nije ispoštovan, predstavnici kamenoloma pozivaju meštane na nove pregovore.

Povezane vesti