018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oštetili državu za više od tri miliona evra

Komentari: isključeni

U akciji koju je širom Srbije sprovela niška policija uhapšeno je devet osoba, koje su osumnjičene da su falsifikovale dokumentaciju za nabavku oko osam miliona litara lož ulja, koje su kao derivat preimenovale u „evro dizel“ i „dizel d2″.
Time je državni budžet oštećen za više od tri miliona evra, a svi uhapšeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom sudu.

Niška Policijska uprava jutros je sprovela veliku akciju hapšenja osoba za koje se sumnja da su kriminalnim radnjama u oblasti prometa nafte i naftnih derivata stekle protivpravnu imovinsku korist veću od sedam miliona evra. Akcija, u kojoj je uhapšeno devet osoba, rezultat je zajedničkih napora za bezbedniji Niš, kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Uhapšeni su Slobodan V. i Milivoje L. iz Šida, Zoran H. F. iz Niša, Ivan S. iz Leksovca, Aleksandar A. iz Beograda, Zoran M. iz Obrenovca, Nikola Đ. iz Paraćina, Slaviša M. iz Svilajinca i Miodrag R. iz Babušnice. Za njih se sumnja da su od 1. avgusta 2011. do 31. maja 2012. godine falsifikovali dokumentaciju za nabavku lož-ulja, koje su preimenovali i prodavali kao „evro dizel“ i „dizel D2″. Tako su izbegli plaćanje akciza i poreza, oštetili Budžet Republike Srbije za više od 315.000.000 dinara i pritom stekli više od 790.000.000 protivpravne koristi.

Osumnjičeni su ovlašćena lica, direktori i zaposleni u preduzećima „Slobex Oil“ i „LPM Termil“ iz Šida, „Hadži invest“ i „Exalibur Pro“ iz Niša, „Bavardi“ iz Beograda, „Selection Point“ iz Novog Beograda, „Nikđor“ iz Paraćina i „NN Trejd“ iz Svilajnca. Svi uhapšeni su tokom dana privedeni istražnom sudiji.

Povezane vesti