018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Osnovna škola Car Konstantin obeležila školsku slavu Sveti Sava (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predstavom “Vekovi između zemlje i neba-potomačko poštovanje“ odigranom u prisustvu mnogobrojnih zvanica iz kulturnog i javnog života grada, osnovna škola “Car Konstantin“ obeležila je školsku slavu Sveti Sava. Ovaj čin uveličao je svojim prisustvom i akademik Matija Bećković govoreći o značaju državotvoraca i prosvetitelja Svetog Save i Njegoša i velikog pesnika Branka Miljkovića.
U mesecu kada škole obeležavaju velikog prosvetiltelja Svetog Savu,Srbija obeležava i 200 godina od rođenja državanika, prosvetitelja i pesnika Petra Petrovića Njegoša. Obojica su bili državotovorci, utemeljivači srpske crkve, ktitori, graditelji.
U Srbiji, gde su već dugi niz godina moral i etika na silaznoj putanji, svojim idejama i postignućima, još uvek su najživlji upravo Sveti Sava, Njegos, car Konstantin i Branko Miljković, kaže akademik i naš najeveći živi pesnik Matija Bećković.
Posle predstave “Vekovi između zemlje i neba-potomačko poštovanje“ učenički parlament škole Car Konstantin organizovao je i izuzetno posećenu tribinu “Njegoš kod Konstantina“.