018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Osnovana još jedna politička stranka (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Beogradu je održana osnivačka skupština Srpske Narodne Partije. Prioriteti u Programu najmlađe političke stranke u Srbiji su ekonomski razvoj, politička i vojna neutralnost, ali i težnja za potpunom decentralizacijom i ravnomernim razvojem svih delova Srbije.
Za prvog predsednika Srpske narodne stranke izabran je Nenad Popović, a pored njega, u predsedništvu su još i bivši gradonačelnik Beograda Vojislav Mihailović, predsednici Opštine Niška banja Zoran Vidanović i Čajetina Milan Stamatović, kao i doskorašnja narodna poslanica Bojana Božanić. Obraćajući se članovima Osnivačke skupštine, Popović je poručio da je glavni cilj stranke ozdravljenje nacionalne ekonomije.
Programom i Statutom novoosnovane partije prioritet je stavljen i na neutralnu spoljnu politiku i ekonomsku saradnji sa čitavim svetom. Sarađivaćemo sa Rusijom i sa Kinom, ali i sa Evropskom unijom i sa Amerikom. Srbija treba da bude deo Evrope, ali ne i Evropske unije, jer to nije u našem interesu, poručio je Popović.
Upadljivo visoke stranačke funkcije ljudi iz manjih mesta, poput Stamatovića i Vidanovića, poruka su da je decentralizacija jedan od osnovnih ciljeva, rekao je predsednik opštine Niška banja.
U SNP-u kažu da u potpunosti stoje iza Ustava Srbije i rezolucije 1244. po kojoj je Kosovo neotuđivi deo Srbije, i da će se zalagati da naša zemlja nikada ne postane članica NATO. Inače, osnivačkoj skupštini su, pored brojnih gostiju, prisustvovali su ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Vladimir Čušev, kao predstavnici ambasada Kine, SAD, Slovačke i Irana.