018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Osnaživanje preduzetnica i dalje prioritet (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako su proteklih godina postignuti značajni pomaci što se ženskog preduzetništva tiče, i dalje je veliki broj žena koje se susreću sa brojnim problemima u poslu, kažu iz Udruženja poslovnih žena. Prema njihovim rečima, i ove godine prioriteti udruženja biće da se što više žena osnaži i motiviše, ali očekuju više projekata i saradnju sa drugim udruženjima koja se bave ovim pitanjima.
Povećanje broja žena koje započinju sopstveni posao, ohrabrivanje vlasnica preduzeća da šire biznis i jačanje veza između žena preduzetnica na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kroz razmenu iskustava i ideja. Ovo su neki od ciljeva kojima se Udruženje poslovnih žena u Nišu bavi već pet godina. Za to vreme su kažu postigle dobre rezultate, čemu u prilog govori i to da umesto pet koliko ih je bilo 2009. godine u udruženju trenutno ima 110 članica. I za ovu godinu prioriteti su, kako kažu, da osnaže i pomognu što većem broju žena.
Iako smatraju da su žene većinom odgovornije u poslu od muškaraca, jedan od problema koje one imaju je i vođenje finansija.
Iz Udruženja kažu i da se trude da pomognu i mlađim ženama i da ih što više ohrabre, motivišu i edukuju prenoseći im svoja iskustva. Početak godine je prilika i za prijem novih članica, pa je tako na redovnoj izbornoj Skupštini na kojoj je osim novih rukovodilaca, usvajanja izveštaja, udruženje dobilo i tri nove članice. A kako bi se zahvalile na dobroj i uspešnoj saradnji, priznanje je tom prilikom dobila Niška televizija.

Povezane vesti