018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Osamdeset opomena i sedam kazni u „Tačkastoj kontroli“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U petak je u centru grada sprovedena ”Tačkasta kontrola” javnog gradskog prevoza. U ovoj akciji kontrolori su napisali 80 opomena putnicima koji su zatečeni bez karte, i naplatili 7 kazni na licu mesta. Cilj akcije je da se smanji broj švercera i time obezbedi priliv novca u gradski budžet, kažu u Direkciji za javni prevoz grada Niša.

U petak uveče, od 20 sati do ponoći, dvadesetak kontrolora gradskog prevoza sprovelo je “Tačkastu kontrolu” u saradni sa Komunalnom policijom u centru grada. Prokontrolisali su preko 60 polazaka gradskog i prigradskog prevoza. U Direkciji za javni prevoz kažu da je ovakva kontrola neophodna, jer je efikasnija od uobičajene.

Osamdesetoro putnika dobilo je opomene, jer su zatečeni bez karte, a kaznu od 1000 dinara treba da plate u roku od 8 dana. Sedmoro putnika je kaznu platilo na licu mesta. Zbog onih koji nisu hteli da sarađuju sa kontolorima, u akciji su učestvovali komunalci, kojima su, kažu, putnici dužni da pokažu svoje isprave. U suprotnom, oni mogu odvesti putnike do policije opšte nadležnosti, kako bi ih legitimisala, a kontrolori bili u mogućnosti da napišu kazne.

U petak je, kažu, bilo i incidenata, jer su građani negodovali zbog ove akcije.

U Direkciji za javni prevoz tvrde da su zadržavanja autobusa prilikom “Tačkaste kontrole” do 2 minuta i dodaju da je cilj smanjenje broja “švercera” čime se obezbeđuje priliv novca u gradski budžet. Inače, od početka godine cena pojedinačne kartice za prvu zonu je 60, drugu 80, a treću 90 dinara, dok je cena mesečnih kartica ostala nepromenjena.

Povezane vesti