018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Orlovi prokockali dobijen meč

Od:
Komentari: isključeni

Selekciji Srbije nije bilo dovoljno ni vođstvo od tri gola razlike (25:22) dva minuta pre kraja da savlada Island pred 4.000 gledalaca u dvorani Čair i ponovo izbije na čelo kvalifikacione grupe 4, koje bi posle četvrtog kola delila sa Crnom Gorom. Posle 60 minuta igre-remi (25:25), na poluvremenu 13:11 za našu reprezentaciju. Nije bilo sa kamatom, ali je mogao da bude revanš koji je rukometnoj selekciji Srbije mogao da bude od presudnog značaja za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine. Islanđani su čak imali i napad za pobedu, ali nisu uspeli da ga iskoriste, pa naš nacionalni tim na kraju može da bude donekle i zadovoljan krajnjim ishodom.
Najefikasniji u sastavu srpske reprezentacije bili su Ilić sa 6 i Čutura sa 5 golova, kod Islanđana 5 pogodaka Svavarson, po 4 Palmarsona i Sigurmansona.
Orlovi 10. juna u Podgorici moraju da ostanu neporaženi, a da potom u poslednjem kolu savladaju Izrael na svom terenu kako bi došli do plasmana na najveću smotru evropskog rukometa.