018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Organizovano poetsko-muzičko veče „Pesme u boji“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U saradnji sa Niškim pesničkim krugom, ikonopisački atelje “Milica“ organizovao je poetsko–muzičko veče pod nazivom „Pesme u boji“. Tematski je veče bilo posvećeno ljubavi, a povod za okupljanje – srebrna svadba Milice i Milana Vučića- vlasnika ateljea.

Veče ljubavne poezije u ikonopisačkom ateljeu „Milica“ počelo je čitanjem bračnih prava i dužnosti. Matičar, Miloje Zečević –Zeka, koji je Vučiće i pre 25 godina venčao, po drugi put je Milici i Milanu uručio venčani list i poželeo sreću i u sledećih 25 godina .

Niški pesnički krug je čest gost u ovom ateljeu. Bračnom paru su svoje najlepše zelje uputili kroz stihove ljubavnih pesama. Svoje pesme čitale su , izmedju ostalih , Branka Popović iz Vićence u Italiji, Ljiljana Vučković iz Leskovca , Slavka Vojinović i Minja Ilijeva.

Uz ljubav i stihove, naravno, ide i muzika. Pevačka družina iz Brusa sa pesmom „Đelem , đelem“ i naravno, prvi sin Janko Vučić koji je u čast rodtelja svirao na klaviru.

Šta je ljubav, zavisi od toga kakav je vaš status. Ako ste sigurni u ljubavi, onda vam je ona potrebna poput vazduha. Ako je trenutno nemate, ona je opsesija na granici bola. Ali bez obzira na sve ljubav je pokretač velikih priča.

Povezane vesti