018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Organizovani prevoz poljoprivrednika na sajam u Novi Sad (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša ove godine realizuje nekoliko konkursa za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u oblasti stočarstva, povrtarstva i voćarstva.
Što se tiče pomoći iz republike, u toku je konkurs za podsticaj pčelarstva i proizvodnju meda.
Zbog visokih temperatura i isparenja meteorolozi narednih dana najavljuju mogućnost formiranja gradonosnih oblaka.
U upravi za poljoprivredu kažu da će ove godine protivgradna služba biti dobro organizovana i opremljena, jer ima dovoljan broj raketa i strelaca raspoređenih na dvanaest punktova.
Prošle godine, zbog nevremena i grada, naneta je velika šteta pojedinim selima u niškom kraju. Protivgradna služba ove godine dobro je organizovana i pored podeljene nadležnosti i nedovoljno jasne zakonske regulative, jer je nabavka raketa u nadležnosti MUP-a, a angažman i obuka strelaca u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Uz to, grad Niš dotira iz budžeta rad protivgradnih stanica. Na žalost, problem je što sve protivgradne službe na jugu Srbije moraju da deluju jedinstveno i sinhronizovano da se nebi pojavili ogromni gradonostni oblaci koje je nemoguće razbiti.
Grad Niš i Upravu za poljoprivredu i razvoj sela na predstojećem sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavljaće desetak uzornih pojloprivrednika.
Svakog dana od 11. do 14. maja Uprava organizuje autobuski prevoz za poljoprivrednike od Niša do Novog sada za sve koji žele da posete veliki sajam poljoprivede.